Activiteiten

Maaike en Tjakkar en Aïsha: geen gehoorzaamheid zoals op de hondenschool, maar fijne onderlinge relatiesAlle activiteiten die ik aanbied, geven de mogelijkheid om als hond en mens samen mooie ervaringen op te doen. Qua hond-mens-relatie ga ik in mijn werk veel verder dan wat er op een reguliere hondenschool wordt aangeboden. Binnen een fijne relatie met je hond gaat het niet om gehoorzaamheid, niet om training, niet om oefeningen doen… maar om samen als hond en mens echt jezelf te kunnen zijn! Dit heb ik uitgewerkt tot boeiende activiteiten, waaraan je samen met je hond kunt meedoen.

Het opgroeien van een hond is een bijzonder proces. Bij Pupbegeleiding staat de ontwikkeling van de pup centraal: hoe leert een pup en hoe kunnen wij als mensen ze hierin begeleiden. Bij Puberbegeleiding gaat het om de volgende levensfase: jonge honden met een grotere behoefte aan avontuur. Door pups en puberhonden zo te begeleiden dat ze echt zichzelf kunnen zijn en zich volop kunnen ontwikkelen, kun je als mens ook een veel hechtere relatie met je hond opbouwen.

Volwassen honden blijven zich ontwikkelen, net als mensen. Er is binnen de activiteiten die ik aanbied heel veel mogelijk voor volwassen honden en voor de mensen met wie zij hun leven delen. Tijdens Belevingswandelingen gaan we samen de natuur in. Bij het Speuren neemt de hond ons mee op ontdekking, z’n neus achterna. Andere activiteiten kunnen we uitwerken binnen de Individuele Sessies.

Ik geef Lezingen over de relatie tussen hond en mens. Dit doe ik alleen, maar ook samen met mijn collega’s Marian de Lange en Olga Vrouwenvelder.

Bachbloesems kunnen helpen bij emotionele disbalans.

Ik werk in individuele sessies en in kleine groepen. Persoonlijke aandacht en een ontspannen sfeer zijn voor mij belangrijk.

Trefwoorden:

hondenschool training trainer les cursus puppycursus pupcursus puppytraining puptraining hondentraining hondentrainer coaching coachen privéles kynologisch instructeur gedragstherapeut gedragstherapie voor honden opvoeding en gedrag en gehoorzaamheid sociale wandeling groepswandeling speuren mantrailing uitlaatservice hondenuitlaatservice uitlaten
regio Gelderland Overijssel Achterhoek Salland Stedendriehoek Twente Veluwe
gemeeente Berkelland Dinkelland Hof van Twente Montferland Oost Gelre Oude IJsselstreek Twenterand
Aalten Almelo Almen Apeldoorn Arnhem Baak Barchem Beltrum Borculo Borne Bronckhorst Brummen Deventer Dieren Dinxperlo Drempt Doesburg Doetinchem Duiven Eefde Eibergen Enschede Epe Epse Garderen Goor Gorssel Haaksbergen Haarle Haarlo Halle Harfsen Harreveld Harskamp Heerde Heeten Heino Hellendoorn Hengelo Gld Hengelo Ov Hoenderloo Holten Hummelo Joppe Klarenbeek Lemelerveld Lettele Lichtenvoorde Lochem Losser Mariënvelde Markelo Nieuw-Heeten Neede Nijverdal Olburgen Oldenzaal Olst Oosterhuizen Otterlo Raalte Rheden Rijssen Rozendaal Ruurlo Schalkhaar Terwolde Toldijk Tubbergen Twello Uddel Vaassen Varsseveld Veldhoek Velp Vierakker Voorst Vorden Voorst Vragender Wehl Westervoort Wichmond Wierden Wijhe Wilp Winterswijk Zelhem Zevenaar Zieuwert Zutphen Zwolle

Maaike Kuyk