Belevingswandelingen

In deze wandelingen genieten hond en mens van elkaar en van de omgeving. Ga mee in de nieuwsgierigheid van jouw hond, en ervaar hoe het is om echt samen de wereld te ontdekken.

Er is tijdens de wandelingen ruim aandacht voor het begeleiden van het contact tussen jouw hond en anderen, zowel andere honden als andere mensen. De wandelingen zijn dan ook heel geschikt voor honden die worden gezien als “moeilijk” in interacties met anderen. Ik creëer een veilige situatie waarin zowel honden als mensen op hun gemak zijn, zodat iedereen kan leren van de sociale dynamiek binnen de groep.

Ook als er in het dagelijks leven specifieke situaties zijn die bij jouw hond en/of bij jou voor spanning zorgen, dan kunnen de wandelingen van toegevoegde waarde zijn. Hierbij enkele voorbeelden. Honden die het moeilijk vinden om met nieuwe situaties om te gaan, kunnen hierin tijdens de wandelingen door ons begeleid worden en ook een voorbeeld nemen aan andere honden. Als het aan de lijn lopen niet soepel gaat (“de hond trekt”), kunnen we in de wandelingen de samenwerking tussen jullie beiden verbeteren; comfortabel aan de lijn lopen is namelijk een samenwerking tussen hond en mens. Honden die bang zijn voor andere honden of mensen, kunnen in de wandelingen op een ontspannen manier positieve ervaringen hiermee opdoen.

Tjakkar en Aïsha in het bos bij Windesheim (Zwolle): samen kijken en samen leren tijdens wandelingen

Honden blijven zich hun hele leven ontwikkelen, net als mensen. En ook de relatie tussen een hond en een mens blijft zich continu ontwikkelen. Daarom is het goed om bewust de tijd te nemen voor elkaar, om samen te genieten in een mooie natuurlijke omgeving. Bijvoorbeeld tijdens deze belevingswandelingen.

Voor, tijdens en na de wandelingen is er volop tijd om vragen te stellen en advies in te winnen. Dit kan gaan over wat er tijdens de wandelingen gebeurt, maar natuurlijk ook over allerlei andere situaties die je met je hond meemaakt.

Groepswandeling wekelijks op:

  • vrijdag om 10:00 uur bij Olst; 45 minuten; € 12,50 per wandeling

Individueel:

  • data/tijden op afspraak
  • losse wandeling: € 25,- per 30 minuten
  • 4 wandelingen van 30 minuten: € 90,-
  • reiskosten: eerste 10 km is inbegrepen, daarna 28 cent/km