Individuele sessies

Elders op deze website vind je informatie over individuele sessies binnen de volgende activiteiten: Pupbegeleiding, Puberbegeleiding, Belevingswandelingen en Speuren. Er is in individuele sessies echter nog veel meer mogelijk. Hierna volgen enkele voorbeelden. Neem gerust contact op, als je vragen hebt over de mogelijkheden voor een individuele sessie.

Na herplaatsing. Als een hond al volwassen is op het moment dat hij of zij bij je komt wonen, kan het soms moeite kosten om op elkaar ingespeeld te raken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de hond vroeger vervelende dingen heeft meegemaakt, die ervoor zorgen dat hij of zij het moeilijk vindt om mensen te vertrouwen. In individuele sessies help ik bij het opbouwen van een goede relatie, zodat alles tussen jullie zo soepel mogelijk verloopt.

Individuele sessies: ontmoeting van Tjakkar en Aïsha met een koeAndere dieren. Individuele sessies kunnen ook in het teken staan van ontmoetingen met andere dieren. Dit kunnen andere honden zijn, maar bijvoorbeeld ook koeien of schapen. Deze sessies kun je samen met je hond volgen. Ik zorg er hierbij voor dat alle betrokken dieren en mensen op hun gemak zijn in de situatie.

Angst voor honden. Zonder eigen hond sessies volgen kan ook heel leerzaam zijn, bijvoorbeeld als je zelf bang bent voor honden. We blijven hierbij steeds binnen je eigen comfort-zone. Het belangrijkste is dat iedereen, alle betrokken mensen en honden, op hun gemak zijn in de situatie. Dit begeleid ik dan ook heel secuur.

Massage. Door jouw hond te masseren kun je op een ontspannen en rustgevende manier samen bezig zijn. Hierbij letten we ook op wat de hond ons ondertussen vertelt, zodat het een samenwerking wordt. Ik pas verschillende massage-technieken toe, en heb hierin mijn eigen weg gevonden. Het gaat mij niet om het “volgens de regeltjes” toepassen van een massage-techniek, maar juist om het samen genieten.

Individuele sessies: begeleiding van hond of kat bij verhuizing of verbouwingVerhuis-avonturen. Door een goede begeleiding, kan een verhuizing voor jouw hond een boeiend avontuur worden. Hoe betrek je de hond bij de voorbereidingen en hoe zorg je dat de hond alle bijbehorende veranderingen zich goed eigen kan maken? Samen kunnen we hiermee aan de slag gaan.

Een hond erbij. Ik kan begeleiden bij de komst van een tweede hond, zodat de nieuwe hond zo gemakkelijk mogelijk onderdeel kan gaan uitmaken van zijn nieuwe sociale groep en het opbouwen van nieuwe onderlinge relaties zo soepel mogelijk verloopt.

Individuele sessies: hond en baby, voorbereidingen treffen en het begeleiden van een fijne onderlinge relatieKomst baby. Door de juiste voorbereidingen kan de komst van een baby voor jouw hond ook een fijne uitbreiding van het gezin zijn. Al tijdens de zwangerschap kun je de hond allerlei baby-attributen laten onderzoeken, maar er is in de voorbereiding nog veel meer mogelijk. Ook kan ik adviseren over en helpen bij het begeleiden van de relatie tussen jouw hond en de baby.

Kind & hond. Kinderen en honden kunnen een heel hechte band met elkaar hebben. Individuele sessies kunnen helpen bij het ontwikkelen en/of verdiepen van die band. Op een natuurlijke manier als kind en hond samen je nieuwsgierigheid volgen, en je door elkaar laten inspireren!

Spannende situaties. Als een hond bepaalde situaties spannend vindt, dan kunnen we kijken hoe we daar het beste mee om kunnen gaan. Wat het beste is, dat is per hond verschillend. Soms kunnen we de hond helpen om datgene te onderzoeken wat hij spannend vindt, zodat hij beter gaat begrijpen wat het is en daardoor zelf over zijn angst heen komt. Soms is het beter om de situatie op een handige manier te omzeilen; hierin kan ik ook begeleiden.

Senior hond. Naarmate een hond ouder wordt en lichamelijk minder actief, kan het moeilijker worden om samen activiteiten te ondernemen. Wat kun je dan wel samen doen, en hoe kun je de nieuwsgierigheid van je oudere hond blijven stimuleren? Er zijn allerlei mogelijkheden!Individuele sessies: hond op onderzoek uit in de bouwmarkt in Wijhe

Individuele sessies kunnen op specifieke locaties gehouden worden, afhankelijk van de behoefte die er is.

  • data/tijden op afspraak
  • losse sessies: € 50,- per uur
  • 4 sessies van 45 minuten: € 150,-
  • reiskosten: eerste 10 km is inbegrepen, daarna 28 cent/km

 

Trefwoorden:

hondenschool training trainer les cursus puppycursus pupcursus puppytraining puptraining hondentraining hondentrainer coaching coachen privéles kynologisch instructeur gedragstherapeut gedragstherapie voor honden opvoeding en gedrag en gehoorzaamheid sociale wandeling groepswandeling speuren mantrailing uitlaatservice hondenuitlaatservice uitlaten
regio Gelderland Overijssel Achterhoek Salland Stedendriehoek Twente Veluwe
gemeeente Berkelland Dinkelland Hof van Twente Montferland Oost Gelre Oude IJsselstreek Twenterand
Aalten Almelo Almen Apeldoorn Arnhem Baak Barchem Beltrum Borculo Borne Bronckhorst Brummen Deventer Dieren Dinxperlo Drempt Doesburg Doetinchem Duiven Eefde Eibergen Enschede Epe Epse Garderen Goor Gorssel Haaksbergen Haarle Haarlo Halle Harfsen Harreveld Harskamp Heerde Heeten Heino Hellendoorn Hengelo Gld Hengelo Ov Hoenderloo Holten Hummelo Joppe Klarenbeek Lemelerveld Lettele Lichtenvoorde Lochem Losser Mariënvelde Markelo Nieuw-Heeten Neede Nijverdal Olburgen Oldenzaal Olst Oosterhuizen Otterlo Raalte Rheden Rijssen Rozendaal Ruurlo Schalkhaar Terwolde Toldijk Tubbergen Twello Uddel Vaassen Varsseveld Veldhoek Velp Vierakker Voorst Vorden Voorst Vragender Wehl Westervoort Wichmond Wierden Wijhe Wilp Winterswijk Zelhem Zevenaar Zieuwert Zutphen Zwolle

Maaike Kuyk