Puberbegeleiding

Je puberhond wil op avontuur uit, de wijde wereld in… Het begeleiden van jonge honden kan een grote uitdaging zijn. Hier help ik je graag bij. Samen gaan we op pad, nieuwsgierig naar alles wat er te beleven valt. We begeleiden de puberhond in het opdoen van ervaringen, die hij of zij nodig heeft om uit te groeien tot een stabiele, volwassen hond. Het verder ontwikkelen van een goede relatie met de hond blijft belangrijk.

King en Aïsha (toen nog een puberhond) en Tjakkar: samen spelen in WijheVoor jonge honden werk ik in indiviuele sessies. In deze rustige context kan er veel geleerd worden. Het ontmoeten van en samen op ontdekking uitgaan met één van mijn eigen honden is ook mogelijk. Er is voldoende aandacht voor (het begeleiden van) het contact tussen jouw hond en anderen. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen.

We zoeken met de jonge honden het avontuur op in verschillende soorten omgevingen, zodat er in allerlei situaties geleerd kan worden. Er valt van alles te beleven in het bos, bij de kinderboerderij, op het station, in de uiterwaarden of verderop in de straat!

Ook het bij je laten komen van de hond en het aan de lijn lopen, worden onderdeel van het samen op avontuur gaan. Juist door aan te sluiten bij de interesses van jouw hond, door als mens ook meer bewust te worden van alle informatie die jouw hond uit de wereld in zich op neemt, gaat het bij je laten komen en het aan de lijn lopen veel soepeler. Er worden geen gehoorzaamheidsoefeningen zoals “zit” en “volg” aangeleerd. Meer hierover op de pagina’s Tijd voor verandering, Nieuwsgierig zijn en Relaties.

Individueel:

  • data/tijden op afspraak
  • losse wandeling: € 25,- per 30 minuten
  • 4 wandelingen van 30 minuten: € 90,-
  • reiskosten: eerste 10 km is inbegrepen, daarna 28 cent/km

 

Trefwoorden:

hondenschool training trainer les cursus puppycursus pupcursus puppytraining puptraining hondentraining hondentrainer coaching coachen privéles kynologisch instructeur gedragstherapeut gedragstherapie voor honden opvoeding en gedrag en gehoorzaamheid sociale wandeling groepswandeling speuren mantrailing uitlaatservice hondenuitlaatservice uitlaten
regio Gelderland Overijssel Achterhoek Salland Stedendriehoek Twente Veluwe
gemeeente Berkelland Dinkelland Hof van Twente Montferland Oost Gelre Oude IJsselstreek Twenterand
Aalten Almelo Almen Apeldoorn Arnhem Baak Barchem Beltrum Borculo Borne Bronckhorst Brummen Deventer Dieren Dinxperlo Drempt Doesburg Doetinchem Duiven Eefde Eibergen Enschede Epe Epse Garderen Goor Gorssel Haaksbergen Haarle Haarlo Halle Harfsen Harreveld Harskamp Heerde Heeten Heino Hellendoorn Hengelo Gld Hengelo Ov Hoenderloo Holten Hummelo Joppe Klarenbeek Lemelerveld Lettele Lichtenvoorde Lochem Losser Mariënvelde Markelo Nieuw-Heeten Neede Nijverdal Olburgen Oldenzaal Olst Oosterhuizen Otterlo Raalte Rheden Rijssen Rozendaal Ruurlo Schalkhaar Terwolde Toldijk Tubbergen Twello Uddel Vaassen Varsseveld Veldhoek Velp Vierakker Voorst Vorden Voorst Vragender Wehl Westervoort Wichmond Wierden Wijhe Wilp Winterswijk Zelhem Zevenaar Zieuwert Zutphen Zwolle

Maaike Kuyk