Puberbegeleiding

Je puberhond wil op avontuur uit, de wijde wereld in… Het begeleiden van jonge honden kan een grote uitdaging zijn. Hier help ik je graag bij. Samen gaan we op pad, nieuwsgierig naar alles wat er te beleven valt. We begeleiden de puberhond in het opdoen van ervaringen, die hij of zij nodig heeft om uit te groeien tot een stabiele, volwassen hond. Het verder ontwikkelen van een goede relatie met de hond blijft belangrijk.

King en Aïsha (toen nog een puberhond) en Tjakkar: samen spelen in WijheIn groepswandelingen en/of in indiviuele sessies gaan we op pad. In deze rustige context kan er veel geleerd worden. Zowel in de groep als individueel is er voldoende aandacht voor (het begeleiden van) het contact tussen jouw hond en anderen. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen.

We zoeken met de jonge honden het avontuur op in verschillende soorten omgevingen, zodat er in allerlei situaties geleerd kan worden. Er valt van alles te beleven in het bos, bij de kinderboerderij, op het station, in de uiterwaarden of verderop in de straat!

Ook het bij je laten komen van de hond en het aan de lijn lopen, worden onderdeel van het samen op avontuur gaan. Juist door aan te sluiten bij de interesses van jouw hond, door als mens ook meer bewust te worden van alle informatie die jouw hond uit de wereld in zich op neemt, gaat het bij je laten komen en het aan de lijn lopen veel soepeler. Er worden geen gehoorzaamheidsoefeningen zoals “zit” en “volg” aangeleerd. Meer hierover op de pagina’s Tijd voor verandering, Nieuwsgierig zijn en Relaties.

Er zijn twee verschillende groepswandelingen voor jonge honden: één in de regio Olst/Wijhe en één in de regio Heerde/Terwolde. Elke groep wandelt één keer in de twee weken. De groepen houd ik klein, om persoonlijke aandacht te kunnen bieden.

Groepswandeling:

  • maandag om 17:00 uur; 45 minuten; € 12,50 per wandeling

Individueel:

  • data/tijden op afspraak
  • losse wandeling: € 25,- per 30 minuten
  • 4 wandelingen van 30 minuten: € 90,-
  • reiskosten: eerste 10 km is inbegrepen, daarna 28 cent/km